Hungary's Got Talent - Ki az a Linczényi Márkó?

A KOLIN zenekar frontembere alkotja a Got Talent zsűrijének egynegyedét. Linczényi Márkó egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a képernyőn kizárólag tehetségeknek kell születnie, ezért legszívesebben olyan produkciókat szeretne látni, amelyek elsősorban szórakoztatóak, nagyon örülne például egy cintányérozó kismajomnak is. Jól bírja a népharagot, aminek nagy hasznát veszi majd, ugyanis ígérete szerint művészi szempontból vasszigorra számíthatunk tőle.1983-ban született Budapesten, a saját bevallása szerint ronda kisgyerek volt, ennek ellenére felnőttként a modellkedésbe is belekóstolt.
Zenei pályafutását az Opera gyermekkórusában kezdte, de ez csupán az első állomás volt, utána rengeten területen kipróbálta magát: kémia-biológia szakos gimnáziumba járt, volt már újságíró, teletextszerkesztő, sőt egyszer még felfújható kolbászként is dolgozott. A zene közben folyamatosan jelen volt az életében, ma már dalszerzéssel, producerkedéssel, fotózással és filmmel is foglalkozik. 2007-ben alapította meg Simon Bálinttal és Ferenczi Gergellyel a KOLIN nevű szintipop zenekart, rá egy évre jelent meg első albumuk, és Márkót megválasztották 2008 legcoolabb magyar emberévé. Zenéjükről még a híres amerikai blogger, Perez Hilton is elismerően írt.
A zenekar 2009-ben és 2010-ben elnyerte az MTV Europe Music Awards legjobb magyar előadó díját. A Got Talent zsűritagja saját bevallása szerint stabilan tartja a legtöbb castingrészvétel rekordját, hiszen eddig rengeten válogatón elindult már, így azt is megtapasztalta saját bőrén, milyen a zsűriasztal másik oldalán állni.
Szerinte a tévés tehetségkutatóknak nem a népnevelés az elsődleges célja, hanem a nézők szórakoztatása, ezért ő is inkább a vicces és izgalmas produkciókat keresi majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden humoros próbálkozónak automatikusan zöld utat ad:
"Nem mehet tovább az, aki nem közvetít értéket. Tehetségesnek is kell lenni, és egyedinek, amihez párosulni kell szorgalomnak, gyakorlásnak és munkának. Ez a három elengedhetetlen a sikerhez, kettő nem elég hozzá."
Nyitottan áll hozzá, bármi is kerül elé. Főleg akkor, ha az illető egy kisállat:
"Mivel zenészként dolgozom, különösen a nem zenei fellépőket várom. Sőt, ha egy kisállat érkezik produkcióval, azonnal megnyomom a biztos továbbjutást jelentő aranygombot. A legjobban természetesen egy cintányérozó kis majomnak örülnék, de igazából beérném egy véznaujjú maki középszerű produkciójával is."