Hungary's Got Talent - Horgas Eszter közeli ismerőseit juttatta be a Got Talent élő adásába

Horgas Eszter az aranygomb megnyomásával juttatta be a Talamba nevű együttest a Hungary's Got Talent élő show-jába, a csapattal azonban nem a válogatáson találkozott először. Évek óta ismerik egymást, több koncerten vannak túl és közös lemezt is készítettek. A csapat és a zsűritag 2013-ban ismerkedett meg egymással, tavaly pedig közös lemezük jelent meg Francia szerelem címmel. Horgas Eszter állítja, nem ő hívta fel a Talamba figyelmét a versenyre, az ő jelenléte is csak az utolsó napokban dőlt el. "A válogató alatt egy nemzetközi turném lett volna, amit az utolsó pillanatban sikerült augusztusra áttenni. Nem segítettem nekik sem és más ismerősnek sem. A Talambánál is féltem, mert ha nem ilyen magas színvonalú az előadásuk, biztos nem szavazok rájuk. Akiket sokra tartok, azokkal sokkal szigorúbb vagyok, mert nagyobb az elvárásom" - mondta.
A zenekar tagjai is azt mondják, nem tudták, hogy Horgas ül majd a zsűriben. Amikor kiderült, hogy ő is zsűritag lesz, jelezték, hogy már dolgoztak vele. "Tudattuk Eszterrel is, hogy indul a Talamba. Nem akartunk kizárni a versenyből egy kiváló zenekart csak azért, mert a négy zsűritag közül az egyikkel már felléptek, hiszen amit csinálnak, az nagyon színvonalas. Eszterről pedig a válogatás alatt pontosan kiderült, hogy magas a mércéje. Akárkire nem nyomna gombot, csak mert ismeri - mondta Schiwert-Takács László, a műsor kreatív producere a Borsnak.
A szabályzat szerint nincs akadálya annak, hogy olyan előadó induljon, aki a művészetéből él és akinek volt szakmai kapcsolata valamelyik zsűritaggal.