Hungary's Got Talent - Csuja Imre megnyomta, élő showba került az Infusion Trio

Csuja Imre megnyomta! A műsorban először használták az arany gombot, ami azonnali helyet jelent az élő showban! Szombat este mutatkozott be a Hungary’s Got Talent zsűrije előtt az Infusion Trio. A zenekar tagjai Weisz Nándor, a Magyar Nemzeti Filharmónikus Zenekar tagja, Farkas Izsák, aki címszerepet alakít a Vígszínház Hegedűs a háztetőn című előadásában, és Simkó-Várnagy Mihály, aki a Liszt Ferenc Kamarazenekar mellett tanítással is foglalkozik.
Az Infusion Trio -  arany gombbal - bejutott az élő adásban.

Hungary's Got Talent - A Hungary’s Got Talent nyerte nem csak a hétvégét, az egész évet

Eddig is szépen futott a show, a múlt szombati adással meg éppenséggel tarolták az egész éves nézettséget. Pedig az igazi izgalmakat tartogató élő adások még a fasorban sincsenek.
Ráharaptak a magyarok a Got Talent formátumára, a szombati adás nemhogy a hétvégét vagy a hetet nyerte meg a nézettségi versenyben, de jelen állás szerint eddig az egész évet: úgy a 18-49 célcsoportban, mint a teljes lakosságban idén még egyetlen tévéműsort sem néztek annyian, mint az RTL tehetségkutatóját. A show 30 % feletti közönségarányával eddig is rendre szépen szerepelt, de a 634 ezer fős nézettség azért alighanem a készítőket is pozitív meglepetésként érte (18-49 célcsoportban), de azt sem kell sokat magyarázni, hogy mekkora eredmény a teljes lakosságból 1,6 millió nézőt a tévé elé ültetni.
A Got Talentet a teljes lakosságot vizsgálva sem tudta lenyomni a TV2 buliműsora, a Sztárban sztár, pedig nagy panaszkodásra nekik sincs okuk, hétről hétre kimagasló számokat produkálnak, ráadásul az Összezárva Friderikusszal is elindult felfelé, a teljes lakosságot vizsgálva az előkelő 8. helyen végzett a nézettségi toplistában, de a 18-49 célcsoportban is befért a 17. helyre.
Az RTL a múlt héten kivételesen nem csak a hétvégi show + napi széria párossal foglalta be a nézettségi toplista élét, behúztak mellé egy világsikerű animációs filmet is: a 18-49 célcsoport körében a harmadik legnézettebb múlt heti műsor az Aranyhaj volt, péntek este. A Balázs-féle Gyertek át szombat este is magára talált, a múlt héten már 10. volt a nézettségi listán, de a Konyhafőnök is szépen fut.

Hungary's Got Talent - Hátborzongató produkció sokkolta a Hungary's Got Talent nézőit

Nyomdafestéket sem tűrtek Horgas Eszter szavai, amikor meglátta, mire készül a BodySoMa performansz-csoport. A művésznő nem is bírta végignézni a produkciót, melynek során bőrénél fogva húztak fel és hintáztattak kampók és kötelek segítségével egy fiatal lányt.
"Engem ez mérhetetlenül taszít, és nem érdekel! Ezt miért kell néznie ennyi embernek?" - mondta Horgas Eszter. A csoport elmondása szerint egyébként az előadás nem veszélyes, és Csertő Mercedes fájdalmat sem szokott érezni a fellógatás során, aminek pont az a lényege, hogy a test fájdalmát át kell alakítani egészen mássá.

Hungary's Got Talent - Kiesett Détár Enikő és Rékasi Károly lánya a Hungary’s Got Talentből

Eszter, bár hosszú éveken keresztül ódzkodott a gondolattól, hogy művészeti pályára lépjen, most mégis úgy döntött, hogy szülei nyomdokába lép, és kipróbálja magát énekesként. Elsősorban a kíváncsiság és a határfeszegetés vezérelte őt abban, hogy kipróbálja magát nagyközönség előtt is.
Azonban a Led Zeppelin ’Whole Lotta Love’ című számával nem aratott nagy sikert, sőt. A produkciója befejezését kínos és döbbent csend követte, mivel egy eléggé furcsa performansszal zárta előadását. Egyik zsűritag sem akarta elkezdeni az értékelést, végül Linczényi Márkó törte meg a csöndet, azzal, hogy legszívesebben hívta volna a szellemirtókat a lány tánca alatt, mivel azt hitte megszállta őt az ördög. Kovács Patrícia az egész produkció alatt láthatóan kínosan érezte magát, mivel már a bemutatkozáskor rájött, hogy kiknek a lánya érkezett a castingra. Ő csak annyit fűzött hozzá Márkó kommentjéhez, hogy a lány jobban tenné, ha inkább otthon énekelne magának és a barátainak. Horgas Eszter sem idézett szebb szavakat Rékasiék lányához, szerinte öncélú és nem jól hivalkodó volt az egész előadás. Végül a láthatóan csalódott lányt a zsűri 4 nemmel küldte el a válogatóról.

Hungary's Got Talent - Elvarázsolja a zsűrit Badár Sándor fia Tamás

A humorista Badár Sándor fia számára most érkezett el az idő, hogy egy egész országot elvarázsoljon a Hungary’s Got Talent műsorában. A bűvész is jelentkezett ugyanis az RTL Klub tehetségkutató show-jába. Megláttam egy bűvészt az interneten, rájöttem, hogy hogyan működik a trükkje, és megtanultam. Természetesen nekem is megvolt a klasszikus bűvészdobozom és átestem ezen a korszakon, csak én nem nőttem ki belőle, és azóta is a bűvészet a legérdekesebb dolog az életemben. Másfél-két évig autodidakta módon tanultam, aztán amikor látták rajtam, hogy komolyan érdekel a dolog, akkor kerestünk egy mestert, aki 13 éve tanít engem - magyarázta a bűvész, aki édesapjával is szokott fellépni.

Hungary's Got Talent - Csúfolták Evelint, szerencsét próbált

A kilencéves Kocsis Evelin Viktória nagy tervekkel vág neki a Hungary’s Got Talentnek. Evelin a televízión keresztül, az RTL Klub képernyőjén szeretné bizonyítani osztálytársainak, hogy nincs okuk őt bántani.
„Kicsit izgulok, mert nagyon nagy lehetőség számomra, hogy itt lehetek” – mesélte a Hungary's Got Talent műsor készítőinek Evelin. A kislányt édesanyja kísérte el a válogató forgatására, és magával vitte plüssállatát, Papucsot is. Evelin három és fél éve ritmikus gimnasztikázik, így rutinosan lép majd a zsűri elé.
„Azért jöttem a Hungary's Got Talentbe, mert az iskolában sem hiszik el sokan, hogy hajlékony vagyok. Nekik szeretném megmutatni” – árulta el a kislány, aki a Hungary's Got Talent című műsor szombat esti adásában lesz látható.

Hungary's Got Talent - Ruha nélkül szavaló lány hozta zavarba a Got Talent zsűrijét

Folytatódott az RTL Klub őszi show-ja, a Hungary's Got Talent, továbbra is felvételről látjuk a nyári válogatókat. A műsor ezen szakaszában még túlnyomórészt az önjelölt mikrosztároké, a fogadásból érkező magamutogatóké, a javíthatatlan exhibicionistáké a terep, a cél pedig a vegytiszta szórakoztatás: ha a készítők szerint egy Ronaldo-imitátor vagy egy David Guetta-hasonmás minimalista és suta előadása vicces, akkor az megy adásba. Idővel javult a helyzet, volt egy ügyes fénytáncos csapat, amely minőségi produkcióval rukkolt elő, és egy tényleg hajlékony táncos-tornász kislány, aki nyilván minden kismamát és nagymamát zsebre tett, de ez még nem indokolja, hogy a zsűri pár tagja olyan nagyra tátott szájjal bámulja, mintha egy marslakó szállt volna le a Vörösmarty-téren, és tüzet kért volna egy megdermedt turistától. És akkor még nem beszéltünk a virágkoszorúban érkező soványka költőnőről, aki szavalás közben levetkőzött meztelenre – közös dekázást sorsolunk ki egy Ronaldo-hasonmással azok között, akik emlékeznek, miről szólt a költemény! Van olyan, amikor a néző is kínosan feszeng: kellemetlen vergődést hozott egy amatőr stand-upos fellépése, akit sajnált is a néző, mert nyilván ő a mókamester a baráti társaságában, és a helyi kocsmában térdüket csapkodva röhögnek a haverok az olyan szövegeken, mint a „böllérfejű lány”, azonban amint kiállt a száz néző, a kamerák és a zsűri elé, a szövegét is elfelejtette, keserves makogás lett az egészből. Nála sokkal viccesebb volt egy lányka, aki kutyás produkcióval jött, de az állat menten kiszaladt a színpadról, és ennyi volt, nem láttuk őket többet. Favágás helyett volt sokkal színvonalasabb jégszobrászat, káromkodó szavalás helyett vérszegény bűvészkedés. Nem bírja el a műsor ezt a baromságot"  – ingatta fejét a végén Csuja egy kretén csapat idétlenkedése láttán, amit a láthatóan jól szórakozó Sebestyén Balázs már avantgárdnak nevezett, noha csak kelet-európai Jackass-imitációval vegyített kocsmai bunyó volt, ami sokkal jobban érvényesült volna háromszoros tempóban, Benny Hill-zenével.

Hungary's Got Talent - Elege lett az egyik zsűritagnak

Kiborulva, felháborodva távozott a stúdióból a Hungary’s Got Talent egyik zsűritagja. Mindezt az egyik produkció váltotta ki belőle.
A Blikk beszámolója szerint a Cretins valóban ijesztő produk­cióval jelentkezett a tehetségkutatóba – amit majd szombaton este láthatunk –, a népszerű amerikai sorozat, a Jackass mintájára törtek-zúztak, neoncsövekkel verték és felgyújtották egymást a színpadon.
És igen, ezt a Got Talen zsűritagja, Horgas Eszter érthető módon nem találta szórakoztatónak.
„Nekem fontos hely a színpad, mondhatnám, hogy szent hely. Ami persze nem jelenti azt, hogy itt nem történhetnek vicces, meglepő, újszerű dolgok. Nagyon is vágyom az ilyenekre! De számomra az ízléstelen, öncélú, ostoba magamutogatás felháborító” – mondta a lapnak a Hungary's Got Talent zsűritagja.

Hungary's Got Talent - Folyt a vér a Hungary's Got Talent válogatóján!

Hajszál híján a zsűrit is kicsontozta, mégsem juthatott tovább a Hungary’s Got Talent  válogatóján Paluska Karolin. A fiatal henteslány produkcióját tátott szájjal nézte a közönség, hiszen valóban nem mindennapi látvány, amint egy hatalmas pulykát felszeletelnek a színpadon. És talán pont ez volt a probléma, mert valljuk be, nem igazán tehetségkutatóba való egy ilyen véres hentesmunka, annak ellenére, hogy Karolina korábban máshol már szép eredményeket ért el. 23 fiú között 8. helyezést sikerült elérnem az országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen, kezdte a Blikknek Karolina, aki még gyerekként szeretett bele a szeletelésbe. Már gyerekkorom óta jártam papámmal meg apukámmal a munkahelyükre, mert ők is a szakmában dolgoznak, és megszerettem. 9 éves korom óta henteskedem, és 14 éves koromban kaptam először fizetést a munkámért. Nagyon szeretem a szakmámat, ez nagy szenvedélyem. Ezt a barátaim is érdekesnek találják, és tudják, hogy nehéz munka, ők nem csinálnák utánam, mondta a fiatal lány, aki azt is elárulta véleménye szerint, ha továbbjut képes lett volna fokozni a produkciót, például egy nyúzással. Sok mindent meg lehetett volna mutatni szerintem egy következő adásban. Biztosan valami érdekessel készültem volna, valamit lenyúztam volna, magyarázta Karolina, aki nem az keserített el leginkább, hogy nem jutott tovább, hanem hogy véleménye szerint elhibázta a produkciót.
 

Hungary's Got Talent - Ki az a Linczényi Márkó?

A KOLIN zenekar frontembere alkotja a Got Talent zsűrijének egynegyedét. Linczényi Márkó egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a képernyőn kizárólag tehetségeknek kell születnie, ezért legszívesebben olyan produkciókat szeretne látni, amelyek elsősorban szórakoztatóak, nagyon örülne például egy cintányérozó kismajomnak is. Jól bírja a népharagot, aminek nagy hasznát veszi majd, ugyanis ígérete szerint művészi szempontból vasszigorra számíthatunk tőle.1983-ban született Budapesten, a saját bevallása szerint ronda kisgyerek volt, ennek ellenére felnőttként a modellkedésbe is belekóstolt.
Zenei pályafutását az Opera gyermekkórusában kezdte, de ez csupán az első állomás volt, utána rengeten területen kipróbálta magát: kémia-biológia szakos gimnáziumba járt, volt már újságíró, teletextszerkesztő, sőt egyszer még felfújható kolbászként is dolgozott. A zene közben folyamatosan jelen volt az életében, ma már dalszerzéssel, producerkedéssel, fotózással és filmmel is foglalkozik. 2007-ben alapította meg Simon Bálinttal és Ferenczi Gergellyel a KOLIN nevű szintipop zenekart, rá egy évre jelent meg első albumuk, és Márkót megválasztották 2008 legcoolabb magyar emberévé. Zenéjükről még a híres amerikai blogger, Perez Hilton is elismerően írt.
A zenekar 2009-ben és 2010-ben elnyerte az MTV Europe Music Awards legjobb magyar előadó díját. A Got Talent zsűritagja saját bevallása szerint stabilan tartja a legtöbb castingrészvétel rekordját, hiszen eddig rengeten válogatón elindult már, így azt is megtapasztalta saját bőrén, milyen a zsűriasztal másik oldalán állni.
Szerinte a tévés tehetségkutatóknak nem a népnevelés az elsődleges célja, hanem a nézők szórakoztatása, ezért ő is inkább a vicces és izgalmas produkciókat keresi majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden humoros próbálkozónak automatikusan zöld utat ad:
"Nem mehet tovább az, aki nem közvetít értéket. Tehetségesnek is kell lenni, és egyedinek, amihez párosulni kell szorgalomnak, gyakorlásnak és munkának. Ez a három elengedhetetlen a sikerhez, kettő nem elég hozzá."
Nyitottan áll hozzá, bármi is kerül elé. Főleg akkor, ha az illető egy kisállat:
"Mivel zenészként dolgozom, különösen a nem zenei fellépőket várom. Sőt, ha egy kisállat érkezik produkcióval, azonnal megnyomom a biztos továbbjutást jelentő aranygombot. A legjobban természetesen egy cintányérozó kis majomnak örülnék, de igazából beérném egy véznaujjú maki középszerű produkciójával is."

Hungary's Got Talent - Vetkőzéssel indult a Hungary's Got Talent

Elstartolt az RTL Klub új showműsora, a Hungary’s Got Talent. A hölgyek örülhetnek, mert rögtön az első adásban izmos kockahasakat és feszes fenekeket láthattak. A Hot Men Dance nevű erotikus revütánccsoport téged is levesz a lábadról. Patrícia és Eszter is belepirult a srácok produkciójába, amit persze nem csodálunk, mert nem volt épp erotika mentes. Ez most nem az a tehetségkutató lesz, amiben csak énekeseket láthat, rajtuk kívül lesznek bűvészek, táncosok, meg mindenféle bizarr dolgokat művelő emberek is. Olyanok, akik valamiért úgy gondolják, hogy ha egészen lehetetlen a produkciójuk, akkor azzal továbbjuthatnak.

Hungary's Got Talent - Csuja Imre tudja, mire kell figyelnie

A színész most egy egészen új szerepben próbálja ki magát a Got Talent zsűritagjaként. Színpadi előadóként már maga mögött tudhat pár castingot, úgyhogy pontosan tudja, mire kell figyelnie, mikor valaki kiáll elé a színpadra. Nem kenyere a köntörfalazás, úgyhogy ha valaki nem elég tehetséges, nem fogja illúziókba ringatni.
A színpadi, film- és szinkronszínész 1960-ban született Hajdúnánáson. 1984-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Fősikolát, azóta folyamatosan színpadon vagy a kamera előtt áll, több, mint száz színházi előadásban, tucatnyi filmben szerepelt már: ő volt többek között az Üvegtrigris ízirájderező Csokija és ő kölcsönözte Torrente magyar hangját - és ezen kívül még közel 800 filmet szinkronizált.
Érdemes művész, munkáját nemrég Jászai Mari-díjjal jutalmazták.
Felesége biztatására vágott bele a zsűriválogatóba - mert természetesen a zsűritagoknak is át kell esnie egy castingon, mielőtt másokat castingolnak majd, ilyen, amikor a hóhért akasztják. Alaposan átgondolta, hiszen ez egy roppant nehéz műfaj.
Abban biztosak lehetünk, hogy Csuja Imrétől vegytiszta őszinteséget kapunk majd, akár csiszolatlan gyémánt, akár iszonyatosan kínos produkció kerül elé:
"Annál nagyobb segítséget nem kaphat egy versenyző, mint hogy őszintén elmondjuk a véleményünket."
Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell tanácsolni az előadóművészettől.
"Igenis el kell neki mondani, hogy soha többé ne próbálkozzon, vagy, hogy figyelj, neked érdemes ezzel foglalkoznod. Ezekkel a mondatokkal egy életre meghatározzuk a sorsát, és igenis bűnösök vagyunk, ha valakiben hamis illúziókat táplálunk."

Hungary's Got Talent - 16 koszorúslány lépett színpadra

Az RTL Klub új tehetségkutatójának, a Hungary's Got Talent show műsorának versenyzői 13 éve táncolnak együtt, így nem csoda, hogy pasiügyeiket is közösen beszélik meg, ha pedig moziba mennek, egy egész sor az övék.
„Bár a csapatban nagy korkülönbségek vannak, ettől függetlenül nagyon jól megértjük egymást” – mesélte a Szupergirls csapatának kapitánya, Zsófi. A Hungary's Got Talent indulói elmesélték, hogy egymás életének nagy pillanatainál sokszor együtt izgulnak a másikért. „2013-ban a világbajnokság előestéjén csapattársunk, Szandi mindenkit összehívott egy szobába, hogy beszélni szeretne velünk.”
A Szupergirls tagjai arra számítottak, hogy a verseny után elbúcsúzik tőlük és ezt szeretné elmondani a lány. Azonban egészen más történt. „Legnagyobb meglepetésünkre egy gyűrűt mutatott, még hozzá az ujján! Kiderült, hogy a barátja pár nappal azelőtt eljegyezte, de csak itt szerette volna elmondani. Nagyon boldogok voltunk.”
A lányok életében nem ritka az ilyen örömteli pillanat. „A csapat egyik legkedvesebb közös élménye, hogy az edzőnk esküvőjén mind a 16-an koszorúslányok lehettünk” – vette át a szót Barbi, a Szupergirls másik tagja. „Csodaszép ceremónia volt, rengeteg táncos lánnyal. Sokáig emlékezni fogunk rá.”
A Hungary's Got Talent indulói hangsúlyozták, hogy a tánc mellett mindenkinek nagyon fontos volt, hogy kiváló tanulmányi eredményeket érjen el. „Annak is megvan az előnye, hogy nem vagyunk egykorúak” – folytatja nevetve Panni. „Az idősebbek mindig segítettek a kisebbeknek a házi feladatban, sokszor a versenyek szünetében, edzések előtt tartottunk matek-, történelemkorrepetálást, érettségi felkészítést. Az egyetemen most már jegyzetekkel is tudunk segíteni a fiatalabbakon.
Sőt az is előfordult, hogy a csapatkapitány, Zsófi mesterszakos felvételije alatt a többiek kint várták őt a buszban az épület előtt. „Onnan drukkoltak nekem, majd miután végeztem, együtt indultunk el a következő versenyünkre. A fellépés és a vizsga is remekül sikerült.”