Hungary's Got Talent - Szűcs Zoltán ( Attraction) az egyik lehetséges zsűritag

Távozik az RTL Klubtól Tóth Gabi, Szikora és Alföldi. 

Hungary's Got Talent címmel megy majd 2015 második felében a brit formátum az RTL Klubon. X-Faktor idén tehát nem lesz.

"Szűcs Zoltánék az Attractionnel megnyerték a 2013-as angol Got Talentet, így nála talán senki nem ismeri jobban ennek a műsornak a világát idehaza. Biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas zsűritag lenne, már felvettük vele a kapcsolatot. Remélem, hogy sikerül egyeztetnie Zolinak a fellépéseit a műsor forgatásaival, és elvállalja a feladatot" – mondta Schiwert-Takács László kreatív felelős szerkesztő. A hírt az RTL elsőként a Blikknek adta le.

Hungary's Got Talent - Néhány tipp mivel nyerhetünk a Hungary’s Got Talent-ben

Az RTL Klub az X-Faktor-t a Hungary’s Got Talent-re cseréli le, amely a Guinness Rekordok könyvé-be is bekerült, hihetetlenül népszerű műsor hazai változata lesz. Külföldön nyert már táncoló kutya, kar nélküli zongorista, hasbeszélő és homokművész is – lássuk, mivel érdemes próbálkozniuk a magyaroknak! A Got Talent ötlete a brit Simon Cowell fejéből pattant ki, a műsorhoz így elsőként Nagy-Britanniában készült egy pilot 2005-ben, annak házigazdája, Paul O’Grady azonban kisvártatva távozott a csatornától – a produkciót így elnapolták, és az végül az Egyesült Államokban került hamarabb képernyőre.
Azóta rengeteg országba eladták, például Brazília, Kazahsztán és Izland is vevő volt rá, így tavaly áprilisban be is került a Guinness Rekordok Könyvé-be mint a legnépszerűbb reality formátum – addigra 58 helyen vették meg szerte a világon. A produkcióról bővebben írtunk korábban, most inkább a nemzetközi verzió nyerteseiből mutatunk be párat, amivel talán tippet adhatunk a magyar indulóknak is.

Árnyékszínház és kutyatánc a brit verzióban

A magyarok valószínűleg az Attraction sikere után lettek csak kíváncsiak a Britain’s Got Talent-re, ahol az árnyékszínházban utazó tánccsoport után, a következő évben a Collabro nevű fiúbanda nyerte meg a versenyt. A briteknél lefutott eddigi nyolc szezonban egy kivétellel amúgy is táncosok és énekesek végeztek az első helyen, a hatodik kiadást azonban Ashleigh és Pudsey párosa nyerte – akik közül utóbbi egy kócos kiskutya volt, lelkesen ugrált gazdájával együtt a győzelemért:

Kéthangú férfi is nyert már

A kutyás produkciókat Németországban is kedvelik, a Das Supertalent hét évadjából kettőben ilyen műsorszámot szavaztak az első helyre. Itt indult Karsai Zita is, a többi szezont azonban énekesek és zenészek nyerték – közülük a legérdekesebb talán a „kéthangú” Freddy Sahin-Scholl, aki egy személyben vitte a férfi és a női szólamot:

Bűvész és hasbeszélő a legjobbak között

Az Egyesült Államokban legutóbb egy bűvész vitte el az egymillió dolláros fődíjat, de általában ott is az énekesek győzelme a jellemző. Többek között a második szezont is dalokkal nyerte meg Terry Fator, ő azonban annyiban különbözött a többiektől, hogy hasbeszélőként inkább egy bábunak adta kölcsön a hangját – a fináléban nyújtott produkciója nagyjából 1.40-től látható:
Az összesen közel hatvan verzióban a világ minden táján akadtak egyéniségek és érdekes, nem mindennapi produkciók, amelyek a zsűri és a közönség körében is nagy tetszést arattak. Lássunk még párat!
Az arab világban népszerű Khawater Al-Zalam nem árnyékszínházat, hanem fényszínházat csinált: A brazil Domingues da Palha a New York, New York-ot is akármikor eljátssza egy speciális hangszeren, amelyet kókuszpálmalevélből készített: Kínában az első szezont Liu Wei nyerte, aki – mivel mindkét karját elvesztette gyermekkorában egy balesetben – a lábujjaival tanult meg zongorázni: Az ilyen műsorokban a nyilvánvaló tehetség mellett élettörténetük is messzire juttathatja a versenyzőket, a fantasztikus hangú mexikói hajléktalan, Pablo Lopezé például a magyar sajtót is megjárta annak idején: A kolumbiai nézőket Byron González azzal nyűgözte le, hogy elképesztően gyorsan festett meg négy vásznat, amelyek csak a végén álltak össze egy képpé: Nona Giunashvili homokrajzokból állított össze egy háború ihlette, megható előadást, amivel egyből meggyőzte a grúz zsűrit: Vannak olyan produkciók is, amelyekről elsőre nem gondolnánk, hogy az első helyig repíthetik előadójukat – ilyen például a perui Gianfranco Huanqui performansza is, amelyet Rubik-kockák kirakására épített: Valószínűleg inkább jópofasága, közvetlensége, mintsem tényleges tehetsége segítette hozzá a győzelemhez a litván Mikast is, aki a fogát pöcögtetve játszott le klasszikus dallamokat:

Hungary's Got Talent: Istenes Bence és Sebestyén Balázs kapja a Got Talentet?

Az RTL Klub új tehetségkutatójának castingjai megkezdődtek, arról pedig már most pletykálnak, hogy a csatorna kit vagy kiket szeretne látni a műsor élén.
A Bors úgy tudja, hogy a csatorna Sebestyén Balázst és Istenes Bencét kérte fel a Got Talent műsorvezetésére. A napilap információi szerint Bence már igent is mondott, Balázs még gondolkodik az ajánlaton.
"Erről nem mondhatok semmit, csak a csatorna adhat felvilágosítást" – mondta el Istenes Bence. "Nem nyilatkozunk még ezzel a témával kapcsolatban. Nem tudom megerősíteni az információt, ez csak pletyka" – tette hozzá Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója.
A lap azt is kiszúrta, hogy Sebestyén Balázs a reggeli műsorában tett már utalást a felkérésre. Műsorvezető társainak adásban mesélte el, hogy a múlt héten behívta a főnöke megbeszélni, milyen feladatok várnak rá. Azt persze nem árulta el, melyik műsorról esett szó, hiszen szerződése szigorúan tiltja, hogy a hivatalos bejelentés előtt bármit kikotyogjon. Balázs sok mindent szokott mérlegelni, mielőtt rábólint egy műsorra, a Morning Show-ban éppen azt emelte ki: számára egyáltalán nem mindegy, kinek az oldalán vezet műsort.

Hungary's Got Talent 2015 - Elbúcsúzott a nézőktől Nádai Anikó

Nádai Anikó a reggeli műsorban köszönt el a nézőktől.

Az RTL Klub 8:08 - Minden reggel című műsorának ma reggeli adásában búcsúzott el a nézőktől Nádai AnikóA fiatal sztár ma este lesz utoljára látható a csatorna Éjjel-nappal Budapest című napi sorozatában. 

Nádai Anikót 2009-ben ismerhették meg az RTL Klub nézői, amikor a fiatal lány bejutott A Királynő című műsorban a legszebb 12 lány közé. A következő évben a csatorna elindította a Való Világ 4-et, amelybe Anikó is bekerült, a 154. nap után esett ki a valóságshow-ból.

Az RTL Klub a továbbiakban is igényt tartott rá, ő vezethette az AlekosznakValó című műsort, majd a VV5 BeleValó Világ című háttérműsorát. 2013-ban az Éjjel-Nappal Budapest című sorozatban kapott főszerepet, ahonnan most azért távozik, mert öt hónapos terhes, ez pedig nem illik a történetbe. A kislány apja a sorozat főrendezője, Kovács Dániel. Az RTL Klubtól nem szakad el, jelenleg a Got Talent csapatát erősíti. Idén ősszel nem lesz X-Faktor, a kereskedelmi csatorna nem indítja el az ötödik évadot, helyette a Hungary 's Got Talentben mutatkozhatnak be a tehetségek. Ez egy teljesen új kihívás, igazából még sosem foglalkoztam ilyen jellegű műsorral. Nagyon izgalmas betekinteni a kulisszák mögé. Nagyon sokrétű dolgokat csinálok most egyszerre, most castingolunk, nagyon sok jelentkező van - árulta el a reggeli műsorban.

Hungary's Got Talent - Ez lesz az X-Faktor helyett!

Öt évad után parkolópályára kerül az X-Faktor! A Blikk megtudta: az RTL Klub idén már nem tervezi a tehetségkutató elindítását, helyette viszont egy újabb, külföldön már nagy sikert aratott show-műsorral, a Got Talenttel készül az idei őszre. Ez azonban azt jelenti, hogy a műsorral együtt a mentorok is eltűnnek, Tóth Gabi, Szikora Róbert, Little G és Alföldi Róbert is minden bizonnyal búcsút inthet milliós sztárgázsijának, helyettük ugyanis új zsűritagok foglalnak majd helyet az ítészek székében.
A hír igaz, a világhírű Got Talent formátumot most mi is elhozzuk az RTL Klub nézői­nek. A tehetségkutató show ősztől Hungary's Got Talent címmel látható majd a képernyőn – erősítette meg az információt Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója.
A műsort egyébként, csakúgy, mint az X-Faktort, Simon Cowell álmodta meg még 2006-ban, tavalyelőtt pedig az Attraction csapatának köszönhetően Magyarország is beírta magát a történetébe, a magyar csapatnak ugyanis Londonban sikerült megnyernie a tehetségkutatót, általa pedig világhírűvé válnia. Így szinte nem is kérdés, hogy az együttes vezetőjének, Szűcs Zoltánnak lesz-e helye a zsűri tagjai között.
Szűcs Zoltánék az Attractionnel megnyerték a 2013-as angol Got Talentet, így nála talán senki nem ismeri jobban ennek a műsornak a világát idehaza. Biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas zsűritag lenne, már felvettük vele a kapcsolatot. Remélem, hogy sikerül egyeztetnie Zolinak a fellépéseit a műsor forgatásaival, és elvállalja a feladatot – mondta Schiwert-Takács László kreatív felelős szerkesztő. Szücsi a Blikknek elárulta, hatalmas megtiszteltetés lenne számára, ha ott ülhetne a zsűri tagjai között.

Hungary's Got Talent - Parkolópályára küldi az X-Faktort az RTL Klub

Az RTL Klub pihenteti sikerprodukcióját, az X-Faktort, helyette jön a Hungary’s Got Talent. Az RTL Klub újabb, külföldön nagy sikert aratott műsorformátumot vett meg, így a csatorna pihenteti eddigi sikerprodukcióját, az X-Faktort. „A hír igaz, a világhírű Got Talent formátumot most mi is elhozzuk az RTL Klub nézőinek. A tehetségkutató show ősztől Hungary’s Got Talent címmel látható majd a képernyőn” – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Schiwert-Takács László kreatív felelős szerkesztő pedig azt is elárulta, hogy kit látna szívesen a műsor zsűrijében. „Szűcs Zoltánék az Attractionnel megnyerték a 2013-as angol Got Talentet, így nála talán senki nem ismeri jobban ennek a műsornak a világát idehaza. Biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas zsűritag lenne, már felvettük vele a kapcsolatot” – mondta Schiwert-Takács László.

Hungary's Got Talent - Ez a műsor söpörte el a magyar X-Faktort

A Csillag születik már nem volt elég izgalmas, az ötödik X-Faktor pedig ugyan mindig nyerte sávját, már nem hozott olyan nézettséget, mint a korábbiak. Jönnek a tűznyelők, hasbeszélők, táncegyüttesek és egyéb vásári mulatságok.
Az ősz legnézettebb műsora volt az ötödik X-Faktor, de már korántsem hozta a korábbiak elsöprő nézettségét, így egyelőre jegeli az RTL Klub, viszont elindítja helyette a Hungary's Got Talentet. A Csillag születik volt legközelebb hozzá itthon, szerették is a tévézők, így felmerül a kérdés, miért fizet ki komoly licencdíjat a csatorna, és kezd valami újba, ahelyett, hogy egy bevált – és koppintott – brandet vinne tovább: jelen esetben a Csillag születiket. „Egyszerű: szeretnénk csatlakozni a nemzetközi formátumhoz, amely a világon mindenhol sikeres. Ez teljesen új műsor, a névvel is ezt szeretnénk jelezni. A Csillag születik ugyan a második legnézettebb hazai show volt az X-Faktor után, de most új dolgot akartunk" – mondta az Origónak Kolosi Péter.
A programigazgató szerint nem igaz az a sajtóinformáció, amely szerint hat X-Faktorra szerződtek, és azért kénytelenek megvenni most a Got Talentet, mert csak öt ment le az énekes tehetségkutatóból. „Ez teljes hülyeség, a tévéipar nem így működik. A forgalmazó amúgy jelen esetben a Freemantle, amely az RTL Group cége" – tette hozzá a programigazgató.
Hogy miben lesz más, mint a Britain's Got Talent, vagy akár hazai klónja, a Csillag születik, arra választ csak nyáron, ősz elején kapunk. Kolosi nem tart attól, hogy nem jön össze a mezőny, mint bő egy évvel ezelőtt, amikor le kellett fújni a Csillag születiket, kellő mennyiségű tehetség híján. „A Csillag születik akkori mezőnyéből nem tudtunk volna jó műsort csinálni, az okok közül egyet mondok: túl közel volt a casting az X-Faktoréhoz. Most nem fenyeget az a veszély, hogy színvonalas előadók nélkül maradjunk."

Az Attraction miatt ismert itthon ez a show

A Britain's Got Talent akkor lett valamennyire ismert a magyar sajtóban, amikor egy hazai csapat diadalmaskodott benne. Az Attraction ezzel nagy löketet kapott, elindulhatott a világhír, de legalábbis a vegasi kaszinók felé. Kérdés, körül kell-e nézni a környező, magyarlakta területeken, vagy akár egy bolgár popzenekar is nyerhet nálunk? „Elvileg nyerhet külföldi csapat, semmi akadálya. De attól tartok, hogy egy magyar tévéshow kevésbé vonzó egy külföldinek, mint a brit. A lényeg, hogy most is minden műfajból várunk jelentkezőket" – jelezte Kolosi.
Érdekes, hogy az Attraction indult az első hazai Csillag születikben, de akkor a zsűri nem juttatta be a középdöntőbe. Fábry Sándor, Keleti Andrea, Falusi Mariann, Náray Tamás döntöttek akkor, a válogatás kétfordulós volt, az elődöntőkbe 42, a középdöntőbe 12 versenyző vagy produkció jutott tovább. Azt a szériát a mesemondó kisgyerek, az azóta a médiából teljesen eltűnt Utasi Árpi nyerte meg.

Közel hatvan országban megy vagy ment

Az X-Faktor kiötlője, Simon Cowell cége a jogtulajdonos, 2014 áprilisáig 58 tévétársaság vásárolta meg, ezért a Guinness Rekordok Könyve a világ legsikeresebb reality formátumának választotta. Itt meg is állhatunk egy fél percre: Angliában, az USA-ban azok a műsorok, amelyek itthon tehetségkutatóként ismertek, realityként futnak, ugyanis több bennük a valóságshow-elem. A fellépők nem csak a hangszeres – vagy bármilyen – tudást, unikális énekhangot, bűvésztehetséget hozzák, hanem múltjukat is, kisfilmek formájában, és heteken-hónapokon át követik őket a kamerák, miközben ugyanúgy drukkol nekik vagy ellenük a tévéző, mint teszi azt a Big Brother vagy a Való Világ játékosai esetén. Az Egyesült Államokban indult elsőként, 2006-ban, egy évre rá a britek is láthatták a formátumot, amelyet később olyan országok is megvettek, mint Afganisztán, Örményország vagy Ecuador. A franciáknál már kilenc ment le belőle, és változatos a paletta, mert nyert komikus csapat, gyerekénekes, tűzművész, breaktáncos, kórus, akrobata és árnyjátékos is. Itthon is várható mindenféle műfaj, ebből a szempontból pedig kétségkívül változatosabb, mint az X-Faktor.

Hungary's Got Talent - Az első válogatás

 
Az RTL Klub vadonatúj tehetségkutatójának első válogatóján jártunk. Lélegzetelállító produkció, a legidősebb jelentkező és a kezeivel csodát művelő táncos – velük találkoztunk.
Az RTL Klub úgy döntött, idén szünetelteti az X-Faktort, helyette a külföldön is népszerű Got Talent elnevezésű tehetségkutató show-műsorral örvendezteti meg a nézőket. A Life.hu meghívást kapott az első castingra, ahol a freestyle bringásfiú produkciója láttán, megállt a szívünk, a 71-éves énekes nénitől pedig elolvadtunk.
Orbán Bara Gábor, Erdélyből érkezett Budapestre, hogy megmutassa, két világrekord után sem elégedett, és szeretné, ha sokan látnák, milyen extrém mutatványokra képes bringájával. Amikor egy keréken ugrált, a földön fekvő hölgy teste fölött, alig mertünk odanézni. „Számomra ez nem életveszélyes csak a lány számára" – kezdte mosolyogva Gábor, aki biztos benne sosem hibázik. „Ezeket a mutatványokat, úgy begyakoroltam, hogy a zsigereimben is érzem a mozdulatokat. A fekvő ember feletti ugrálást több milliószor csináltam már meg 13 év alatt, ez az alap, ha ezt elrontom, végem" – magyarázta a fiú, aki leszögezte, az élő showtól sem félne, mert már 40 ezer ember előtt is fellépett. Mi azért megkérdeztük a hölgyet, aki a produkcióban segédkezett, becsukta-e a szemét? „Igen, csukva volt a szemem, mert most először segítettem Gábornak és féltem"